Το SKODA 130 RS του Ιστορικού Ράλι Μόντε Κάρλο στη SKODA ΜΑΚΡΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΗΣ – Α.Ε. ΠΡΕΣΒΥΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΓΙΑΝ ΜΠΡΟΝΤΥ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΛΜΠΕΣ
& SKODA 130 RS

Την Τετάρτη το μεσημέρι, ένα SKODA 130 RS πήρε εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, συμμετέχοντας στο 22ο Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο 2019. Η Αθήνα, μετά από «διάλειμμα» 44 ετών είναι και πάλι ανάμεσα στις πόλεις που φιλοξενούν εκκίνηση του πιο εμβληματικού ίσως ράλι στο καλεντάρι των ιστορικών αγώνων. Και η ČK Motorsport, η ομάδα από την Τσεχία στην οποία ανήκει το 130 RS, τιμώντας τη χώρα μας αλλά και τη δημοφιλία που έχει η SKODA στην Ελλάδα, επέλεξε την Αθήνα για την εκκίνηση του αγώνα τους. Η Ελλάδα όμως, επελέγη και για έναν ακόμα λόγο: Το πρώτο SKODA που συμμετείχε σε «κανονικό» Ράλι Μόντε Κάρλο, το μακρινό 1936, είχε ξεκινήσει πάλι από την Αθήνα! Πλήρωμα του 130 RS που συμμετέχει στον εφετινό αγώνα, οι έμπειροι σε αγώνες του είδους, Κάρελ Μαχ και Γιαν Μπλάχα, οι οποίοι συμμετέχουν στο συγκεκριμένο αγώνα για 7η φορά.

Α.Ε. ΓΙΑΝ ΜΠΡΟΝΤΥ ΠΡΕΣΒΥΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ SKODA 130 RS ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Το εξαιρετικά συντηρημένο SKODA 130 RS του ’76, έφτασε στη χώρα μας το απόγευμα της Δευτέρας. Βρήκε φιλόξενη στέγη στις εγκαταστάσεις της SKODA ΜΑΚΡΗΣ, στη Νέα Ιωνία. Ένας γρήγορος μηχανολογικός έλεγχος από τους μηχανικούς της εταιρείας, είχε περισσότερο χαρακτήρα απότισης φόρου τιμής, σε μία από τις πλέον χαρακτηριστικές σιλουέτες των αγώνων ράλι μιας άλλης εποχής, παρά ελέγχου αυτού καθαυτού, μια και το αυτοκίνητο είναι σε άψογη κατάσταση. Την επομένη το πρωί, το 130 RS ήταν στη διάθεση δημοσιογράφων, πελατών αλλά και απλών φίλων της μάρκας, να το δουν από κοντά και να θυμηθούν τις πολλές επιτυχίες που έχει σημειώσει η SKODA στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, στα 118 χρόνια ιστορίας της. Μάλιστα, το έφεραν έτσι οι συγκυρίες, ώστε ο ερχομός του 130 RS να συμπίπτει χρονικά με το λανσάρισμα της νέας FABIA στην Ελλάδα και ιδιαίτερα της έκδοσης Monte Carlo. Τι πιο φυσικό λοιπόν, από το να τοποθετηθεί το 130 RS ανάμεσα σε FABIA Monte Carlo, παράλληλα, οι παριστάμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν μία Skoda Fabia RS 2000 καθώς και τα αγωνιστικά Skoda της Α. Μακρής AE, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Ενιαίου του ΣΟΑΑ – Fabia Cup.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αυτού Εξοχότης, Πρέσβυς της Τσεχίας στην Ελλάδα, κ. Γιαν Μπρόντυ, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, στελέχη της ελληνικής αντιπροσωπείας Kosmocar Α.Ε., η πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) κα Φωτεινή Ψαράκου, συνεργάτες του μηχανοκίνητου αθλητισμού κ. Δημήτριος Μιχελακάκης, κ. Γιώργος Καμιτσάκης, κ. Νίκος Ζάχος, κ. Βασίλης Ζάχος, εκπρόσωποι από την Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαων Αθλητών (ΠΕΠΑ) κ. Σωτήρης Περίδης & Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, συνεργάτες και φίλοι της Α. Μακρής Α.Ε. καθώς και δημοσιογράφοι του χώρου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Μετά την Ακρόπολη, το SKODA 130 RS κατευθύνθηκε προς την Πάτρα. Μαζί με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που πήραν εκκίνηση από την Αθήνα, ένα ταξείδι 20 ωρών με καράβι θα τα φέρει στην Ανκόνα της Ιταλίας, απ’ όπου θα κατευθυνθούν προς το Μιλάνο. Εκεί, υπάρχει μια ευρύτερη ανασυγκρότηση, με επιπλέον ιστορικά αυτοκίνητα να προστίθενται στο group.

Στη συνέχεια, όλα τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς τη Γαλλία, όπου από το Σάββατο έως την Τετάρτη θα συμμετάσχουν σε 15 ειδικές διαδρομές (regularity), σε μία συνολική απόσταση 1.530 χλμ. Το SKODA 130 RS των Μαχ – Μπλάχα, ανάμεσα σε 316 συμμετοχές έλαβε τον αριθμό 105 από τους οργανωτές, κάτι πολύ τιμητικό αφού δείχνει ότι το υπερτεσσαρακονταετές  αυτοκίνητο ανήκει σε αυτά που αναμένονται να σημειώσουν μεγάλη προκαθορισμένη μέση ωριαία ταχύτητα. 

ŠKODA Α. ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.
Μαρίνου Αντύπα 98, Νέα Ιωνία (έξοδος 10Β από Αττική Οδό, έναντι Ολυμπιακού Σταδίου)
Τ. 2102715445-6 & 2102791233 // info@a-makris.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s